Obsah fóra et.regnet.cz et.regnet.cz
CZ Regnet ET Omni-Bot Server
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Total OFFTOPIC, prosím poraďte
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Witus_CZ



Založen: 11.7.2008
Příspěvky: 53
Bydliště: Prágl

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2008 08:21    Předmět: Total OFFTOPIC, prosím poraďte Citovat

Obracím se na vás, kamarádi, páč vim, že tady sídlí hlavy chytré a otevřené. Nicméně můj problém nesouvisí s ET. Nicméně ani s mojí erekcí nebo jinou pikántérií z mého života, kterou byste se mohli pobavit.
Jde mi o to, že poslední dobou se snažím hrát Company of Heroes Opposing Fronts, ale mam problém s připojováním do online her. Pořád mi to píše, že se spojení nepodařilo z důvodů NAT (nebo tak něco, prostě problém s NAT). Mám ADSL od O2 (Duo, vč. tevelize), modem Zyxel P660 TV3v2. Pročetl jsem už nemálo návodů a rad jak to zprovoznit, jak směrovat porty atd. nicméně pořád nula bodů.
Takže vítám každou (dobrou) radu a doufám, že mě nupanzujete za to že sem tahám nějakou jinou gamesu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stein



Založen: 20.9.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2008 09:03    Předmět: Citovat

Ahoj, zkus si stáhnout Perl http://www.perl.com/download.csp.
Vysvětlení problému s NAT (Network Address Translation) je třeba tady http://www.root.cz/clanky/prelez-preskoc-a-podlez-nat/ Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Witus_CZ



Založen: 11.7.2008
Příspěvky: 53
Bydliště: Prágl

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2008 13:12    Předmět: Citovat

No jo, ale esi to dobře chápu z toho povídání tam, tak to rozfunguju akorát s nákym kámošem, kterej bude ochotnej si nainstalovat Pearl a nějak to se mnou pořešit. Pokud budu chtít hrát s někym koho neznám tak mam asi smůlu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stein



Založen: 20.9.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2008 13:42    Předmět: Citovat

Teď sice nevím na kolik budu mít pravdu, ale (když budu vycházet z toho článku na rootu.cz), tak PC1 budeš ty a PC2 bude server, na kterej se chceš připojit. Zkus to Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2008 16:06    Předmět: Citovat

Zkusil jsem najít nějaké informace o směrování Tvého Zyxela pro COH a našel jsem velmi podivnou věc - pro tento router musíš mít pevnou IP! Podrobnosti najdeš tady.

Edit: Hmm, dívám se, že je to jiný typ a ani Tebou uvedený typ asi není úplně přesný, nicméně je situace s port-forwardingem stejná u všech routerů ZyXEL 660. Řešení tohoto jednoduchého problému asi znáš, takže to tady nebudu popisovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Witus_CZ



Založen: 11.7.2008
Příspěvky: 53
Bydliště: Prágl

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2008 08:00    Předmět: Citovat

Jo koukám, že jsem se asi opravdu sekl. Asi to spíš bude ten TV1 a ne TV3 (psal jsem to v práci po paměti). Rozhodně to rozhraní v tebou uvedeném linku vypadá stejně jako to co vidim doma já.
Nicméně klidně popiš jakékoliv "jednoduché řešení" problému. Protože já už mnohokrát vyzkoušel různý "jednoduchý řešení" a ve výsledku zjistil, že jsou na mě nějak složitý.. ehm... Embarassed Jsem jenom uživatel a nemam moc buňky se tady v těch věcech vrtat a zkoušet a zjišťovat a tak... Prostě potřebuju všecko polopatě, no...
Každopádně dík tobě i Steinovy za rady. Vyzkoušim a dám vědět.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2008 17:51    Předmět: Citovat

Ok, jdeme na to Laughing.

Předpokládám, že máš Windows XP.
Levým tlačítkem myší klikni na [Start], vyber Spustit..., napiš cmd a dej [OK]. Objeví se okno příkazového řádku a do něj napiš a potvrď klávesou [Enter] příkaz ipconfig /all. Okno vypíše odezvu podobnou téhle:



Nech si příkazový řádek na ploše a pokračuj. Klikni na [Start], najeď na Nastaveni a vyber Síťová připojení. Na další obrazovce klikni pravým myšítkem na Tvé připojení (to které vede z počítače do routeru, po kabelu nebo wi-fi) a vyber Vlastnosti. Objeví se obrazovka podobná této:



Označ levým myšítkem Protokol sítě Internet (TCP/IP) a zmáčkni tlačítko [Vlastnosti], jako na obrázku. Pokud máš nastavenou dynamickou IP, mělo by být vše nastaveno na automatiku, jako na dalším obrázku:



Teď musíš vyplnit příslušné pole podle hodnot vypsaných příkazem ipconfig:



Tady se trošku pozastavím. Hodnoty rozhodně neopisuj z obrázku a ověř si své vlastní. Jak je vidět, můj router má adresu 192.168.2.1, je to taková standardní přednastavená hodnota routeru z výroby, ale samozřejmě se dá přepsat na jakoukoliv adresu, protože jde o vnitřní síť a proto nemůže kolidovat s jinými IP na Internetu. Počítač zde uvedený má IP adresu 192.168.2.10, jednoduše jsem zvolil pro jednotlivé počítače IP stejné jako má router, jen poslední číslo měním. Měj na paměti, že každé připojené zařízení nebo počítač musí mít unikátní IP v rámci vnitřní sítě. Hodnota preferované DNS je opsána z ipconfig v příkazovém řádku a ve většině případů, tedy i Tvém, bude stejná jako adresa routeru.
Na následujícím obrázku to, doufám, popíšu zcela výstižně:



Teď už stačí jen vše potvrdit a máš statickou IP.
Potom vyzkoušej směrovat porty 6112, 30260 a 9100 podle návodu na portforwarding.com, jehož odkaz je už uveden výše.

Snad to nějak pomůže, když už jsem strávil tolik času s obrázky Wink.

Edit: Upraven link na obrázek.

Hlavně nechoď reklamovat modem, protože Ti nejede jedna hra - jen by se Ti vysmáli. Ani technická podpora O2 Ti v tom moc nepomůže, možná Ti tak řeknou, že to ještě nikdy neviděli Twisted Evil.


Naposledy upravil BELA OSA dne st listopad 19, 2008 20:16, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Desertstorm
Level4
Level4


Založen: 29.8.2007
Příspěvky: 545
Bydliště: Zbiroh

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2008 19:44    Předmět: Citovat

Witus: reklamuj modem,s temito modemy problemy s presmerovanim ani s plovouci nebo natvrdo IP adresou nebyvaji,aspon jsem je jeste nevidel.To nic neresi,res to s operatorem.
PS: to,ze opises a nastavis iP adresu natvrdo,neznamena ze mas automaticky statickou,tu musi nastavit operator,a to navic stejnou,kterou uz mas,tim se asi nic nevyresi.Ale proti gustu,...za zkousku nic nedas.Jestli ti ale opravdu nejde jen jedna hra,tak spis hledej nekde na forech o hre, pripadne podporu vyrobce te hry.


Naposledy upravil Desertstorm dne čt listopad 20, 2008 15:39, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Witus_CZ



Založen: 11.7.2008
Příspěvky: 53
Bydliště: Prágl

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 08:22    Předmět: Citovat

To Bela Osa.
Dik za pěknej tutorial, moc se ti to povedlo Smile Pokusim se v tom podle toho povrtat. Jinak teda tem můj modem zcela přesně je: ZyXEL Prestige660HW-T3v2 (Sem omylem psal "TV"). O reklamaci jsem ani nepřemějšlel páč je mi jasný, že tady je jediná cesta => poraď si sám (popř. nech si poradit jinde Laughing Jinak na CoH fóru psal maník co tvrdil že dělá v O2 (obhajoval tyhle modemy bla bla bla) ale zmínil zajímavou věc, že údajně existuje nějaká "hi-tech" placená hotline podpory pro zákazníky, kde asi seděj lidi, který vědí víc, než na "obyčejnym helpdesku" a tam by možná dokázali pomoct. Nicméně netušim jestli to neni jenom nějakej canc (napsal tam náký tel. číslo ale řikal, že si tim neni jistej).
To Desert.
No já ti nevim, čeče. Co jsem tak četl v poslední době, tak s těmadle Zyxelama fakt má problémy spousta lidí, tak mi přijde divný že by byly všecky vadný... Nebo holt do Čech přišla "páteční" série a lidi se to bojej reklamovat Laughing
Každopádně díky za snahu pomoci Wink
A když mi nebude fachat CoH tak se vod vás aspoň nechám vo víkendu zmasakrovat na Fuelu Laughing Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lions



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 101

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 11:39    Předmět: Citovat

Koukám že bela je hodně zkušenej...

Mám na tebe otázku....

Včera jsem si změnil rozlišení v základním menu a to na 1200X1000 (přesně si ty čísla nepamatuji)

pak jsem zjistil ve hře že mi to stejně lítá 900x800 tak jsem to přehodil ve hře na Railgunu na 1200x1000 a pak mě začal punbaster kikovat a psaloto že kikc 0 a nějaké API ?

Nevíš náhodou co to je?

a když jsem to vrátil na zpátky tak mě to již nevyhazovalo...

Děkuju
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 17:09    Předmět: Citovat

2 Witus_CZ:

Zkus to a uvidíš. Na zahraničních fórech o téhle hře jsem našel nejčastěji právě tento problém a řešení vždy spočívalo v zpřístupnění uvedených portů přímo na klientské PC. Na informaci, že Tvůj typ routeru potřebuje pro směrování statickou IP jsem narazil až při hledání konkrétních portů. Trochu komplikovanější by to bylo, kdyby někdo další ve vnitřní síti měl stejné porty už rezervované, ale snad to není právě Tvůj případ Wink.
Jen pro úplnost, pevnou IP potřebuješ jen pro Tvůj lokální počítač v lokální síti a to je to, co Ti tady popisuji. Za statickou vnější IP od ISP se většinou platí a pokud nechceš provozovat nějaký veřejný server tak Ti to rozhodně nemohu doporučit. Běžná dynamická IP má mnoho bezpečnostních výhod oproti statické IP.

2 Lions:

Bojuji s počítači už 30 let, tak si sem tam něco zapamatuji Laughing.
Opravdu nevím, co máš na mysli přepnutím takových exotických rozlišení ve hře. Přepnul jsi to příkazem r_mode a poté dal vid_restart nebo jsi to jen tak přepnul v menu a dal Apply?
ET jede na OpenGL, což je už trošku zastaralý způsob popisu 3D prostoru a proto má značná omezení a skoro při každé změně základních parametrů je nutná reinicializace celého grafického systému. Navíc všechna rozlišení, obnovovací frekvence a podobně hlídají v pozadí samotná Windows a když nastavíš rozlišení, které nepodporuje Tvoje grafická karta nebo monitor/LCD, celý OpenGL engine buď vůbec nenastartuje, nebo spadne. Některá nestandardní rozlišení (jako Tvých 800x900 nebo 1200x1000) jdou vyrobit v nVidia control panelu a když proběhne úspěšný test, můžeš je používat ve všech aplikacích. U ATI nevím jestli něco takového vůbec jde, já ATI moc nemám v oblibě, takže ani žádné (kladné) zkušenosti s těmito grafikami nemám. Třeba se tu nějaký AMD/ATI-lover najde a potvrdí nám, že i tyto karty to umí Very Happy.
Bohužel nemám informace, jakou máš grafiku a monitor, takže se mohu pouze domnívat, že Tvůj problém spočívá v tom, že po přepnutí rozlišení jednoduše potřebuješ přepnout i řádkovou frekvenci monitoru/LCD, která vyhovuje danému rozlišení. Frekvence nejde přepnout přímo z menu ET, ale existuje na to příkaz - r_displayRefresh. Ale jak už jsem psal, je to pouze moje domněnka. PunkBuster Tě potom vyhazuje, protože Ti spadne celé ET, žádné podvody to nejsou Very Happy. Jak na custom rozlišení v configu ET už se tu několikrát řešilo, tak se tu porozhlídni, kdybys to náhodou potřeboval.

Edit: Jé, já tady lžu, jak když tiskne. Ve skutečnosti se počítači zabývám jen 28 let. Hmm... to to letí... Pardon Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 18:11    Předmět: Citovat

2 Lions:

Eh, už ani ty oči neslouží jako dřív Shocked.
Zcela jasně jsi napsal, že jsi to rozlišení přepnul v hlavním menu. To znamená, že rozlišení, které jsem popsal jako exotické, jsou zřejmě pro Tvůj PC úplně přirozené. Takže to zkus ještě jednou přepnout, ale až nebudeš připojen k žádnému serveru. V případě, že nebudou problémy na úvodní obrazovce, neměly by být problémy ani ve hře samotné, samozřejmě kromě případného propadu FPS. V případě, kdy se hra po přepnutí rozlišení zhroutí, je to s nejvyšší pravděpodobností problém s OpenGL. A tou nejvýše pravděpodobnou položkou z nejvýše pravděpodobné příčiny problému bude r_displayRefresh Laughing. Ještě by to mohla způsobovat skutečnost, že Tvoje grafika při vyšším rozlišení nezvládne 32-bitové barvy, ale to je nejvýše nepravděpodobné Razz.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lions



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 101

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 18:52    Předmět: Citovat

Belo moc ti děkuji....

Monitor mám 22" široko a grafárnu mám novou a to Nvidii 9600gt takže v té asi problém nebude...

Právě že jsem to celé zkoušel když jsem nebyl připojený na žádný server. Hned v nastavení kdy naběhne první menu! Nastavil jsem nejvyší rozlišení a v pohodě (hra se restartovala monitor běžel i hra) tak jsem zadal 198.228.48.21:27960 a nechával se zabíjet Smile...

Po oassis jsem si všimnul že to mám nějaké malé nebo (prostě mi to nesedělo rozlišení) tak sjem již ve hře kouknul na nastavení a měl jsem tam 900x800 tak sjem to přehodil na nejvyší! a dal apply. Hrase restartovala a hned se připojila sama na regnet! Po cca 1min mě to začalo kikovat.

Tak jsem to vypnul vše nastavil na předchozí nastavení a vpohodě jsem se nechal zabíjet Smile

PS: jinak ti za tvoje rady tady moc děkuji jsi skoro jediný který se do problému vždy vloží a chce ho vyřešit...

LIONS J:Z
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2008 19:44    Předmět: Citovat

Nemáš zač, kámo.
Nejvyšší rozlišení LCD Ti určitě doporučuji, grafika to zvládne, ale většina LCD v nejvyšším nastavení zvládne jen 60Hz a v ET, jak ho nainstaluješ, je 85Hz. Zjisti si, jak to má Tvůj LCD, víc jek 75Hz to určitě nebude. Takže jestli máš config, dopiš si tam řádek seta r_displayRefresh "60" nebo klidně i jakousi univerzální seta r_displayRefresh "0". Jestli config nemáš, před změnou rozlišení v menu si vyvolej konzolu a do té napiš opět seta r_displayRefresh "0" a zmáčkni [Enter]. Tím by se tato hodnota měla trvale zapsat do souboru etconfig.cfg, který najdeš v podadresáři Profiles/Tvuj_nick v adresáři příslušného modu, v tomto případě etpub. Tenhle soubor můžeš i ručně editovat třeba v Notepadu a použít to jako svůj malý config (ve skutečnosti je to velký config, je tam uloženo veškeré nastavení ET). Pak zkus znova změnit rozlišení na nejvyšší (nejvyšší je to, co můžeš maximálně nastavit v ovládacím panelu nVidie, ale to asi víš) a napiš, jestli to běhá Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Witus_CZ



Založen: 11.7.2008
Příspěvky: 53
Bydliště: Prágl

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2008 08:34    Předmět: Citovat

Tak jsem ten modem včera "pomazlil" podle návodu Bely Osy a řekl bych, že moje úspěšnost při připojování velice lehce stoupla, ale stejně mi přijde že je to tragický. Nicméně další možností je, že já můžu mít nastavenej router jako pámbu, ale když to maník na druhý straně bue mít nastavený k prdu tak se s nim stejně nespojim, že? Ale abych měl "nepřístupnou" polovinu ze všech aktivních her se mi zdá divný.
Každoprdně děkuju všem za pomoc při řešení problému a asi začnu přemejšlet o nějaký HW cestě jak to rozhejbat...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com