Obsah fóra et.regnet.cz et.regnet.cz
CZ Regnet ET Omni-Bot Server
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pro Dodge Ram
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 10:29    Předmět: Pro Dodge Ram Citovat

Ahoj Dodge,
moc mě mrzí, že jsme Tě včera tak zklamali informacemi o různých nastaveních tweaků configu ve hře. Rád bych Ti ještě jednou chtěl vysvětlit o co vlastně jde. Když nainstaluješ ET, dá Ti to nějaký defaultní nastavení grafiky, který zrovna není moc hezký, má malý rozlišení a k tomu ještě není stabilní. Základni tweaky (ale zase dost podstatný), jako rozlišení, kvalitu objektů a kvalitu textur si nastavíš už v menu, opravdu se nejedná o nějaké zvýhodnění. Některé volby jsou skryté, musí se nastavit pomocí vytvoření autoexec.cfg, kde se můžou vyskytovat i přiřazení kláves funkcím nebo různým skriptům a hláškám. Příklad, který jsem psal Pa3kovi včera, r_shownormals 1, kdy jsou vidět obrysy postav i přes zdi, je samozřejmě cheat a je to nepovolené nastavení. Všechny veřejné servery, s výjímkou ETTV mají cheaty vypnuty a když zkusíš nastavit r_shownormals 1, server (včetně ET Regnet serveru) Tě automaticky kickne maximálně do minuty, stejně jako za další tzv. cheat protected natavení, tzv. cvars. Do těch patří i např. příkaz god, který zapíná nesmrtelnost v ET Razz. Ale i jiné, povolené nastavení mají své limity a ty jsou opět dány nastavením serveru. Proto si hráči většinou nastavují tyto hodnoty podle nastavení Clan Wars a ani na Public serverech je už potom nemění.
Změnou těchto nastavení hráči většinou zamýšlí ořezání detailů ve hře, aby měli stabilní tzv. FPS, počet obrázků zobrazujících se za sekundu. To je velmi důležité pro přesné zaměřování soupeře, protože při nestabilním FPS se při pohybu myší rozmazává obraz a někdy se i trhá. Taky se často nastavuje světlejší obraz, jde to udělat sice i na ovládání monitoru, v menu je to ovšem pohodlnější a jenom pro ET. Profesionální hráči tyto nastavení dělají z trochu jiného důvodu. Krásná grafika je sice bezva, ale ostré textury rozptylují pozornost hráče a zpomaluje reakce. Proto si tito, mnohdy za hru placení hráči, nastavují úplně minimalistickou grafiku ve hře, aby se mohli soustředit jen na pohybující se objekty, tzn. soupeře. ET potom vypadá opravdu dost škaredě, ale např. včera zmiňované keře se stanou jakýmsi šedivým kaktusem, přes který je mnohem lépe vidět, nicméně nikdy úplně nezmizí. Jednoduše se ty lístečky jaksi prolnou do sebe. Avšak i tyto nastavení mají své limity a omezení a to právě nastavením serveru. Překročíš je - kick.
Já osobně mám rád pěkné, barevné a ostré ET a nejsem sám, slyšel jsi například i Rapyho. Ovšem i na tak starou hru, jakou ET je, potřebuješ velmi výkonný počítač, když to nechceš hrát v 640x480 nebo 800x600. V rozlišení 1280x1024 nebo víc opravdu uvidíš v dálce mnohem víc než v předtím zmiňovaném 640x480, což je nepochybně veliká výhoda, ale přece není cheat, že mám lepší počítač. Samozřejmě, každý si může na dnešních počítačích nastavit i 1600x1200 s 16x antialiasingem, omezen jsi jen max. rozlišením monitoru/LCD, ale když FPS spadne pod 30 obrázků za vteřinu, nedá se to hrát, natož někoho trefit, prostě se to škube.
Mezi běžná nastavení patří i vypnutí počasí a kouře náletů, cg_atmosphericeffects 0, je to standardně povolené, vidíš jen takové šmouhy a můžeš vidět, co je za náletem, ale zase nálet snadněji přehlédneš a ten Tě zabije. Vše má svoje pro i proti. Dále vypnutí ohně při střílení ze zbraně je běžné, vadí to výhledu a dá se vypnout ze základního menu ET. Já mám vypnuté dokonce zobrazování zbraně, prostě samopal a pistoli nevidím, jen kursor, pomáhá mě to při míření, když nezavazí model zbraně.
Jeden "pseudocheat" je zabudován dokonce i v ET menu. Když v menu, nastavení System zapneš DepthBits na 16, na některých videokartách začnou blikat textury, ale zase v některých místech přes ně vidíš, tzn. vidíš skrze zdi, střílet přes ně ale samozřejmě nejde. Zkus si to, je to opravdu pěkně škaredý Wink.
Doufám, že jsi vše pochopil. Kdyby ne, budu rád, když se zeptáš. Promiň za délku příspěvku, jednodušeji vysvětlit Ti to momentálně nedokážu. Moc by mě mrzelo, kdyby jsi odešel z našeho serveru jenom proto, že některý hráč má lepší střelbu než Ty, kterého já osobně považuji za bezva teamového hráče. Nikdo zatím nebyl usvědčen, takže nikdo tu necheatuje. Na jiných serverech to bude stejné, povolené grafické nastavení běžně používají téměř všichni hráči ať už na vylepšení grafiky (jako Rapy nebo já) a nebo naopak na "zeškaredění" pro zlepšení zobrazování.

Pro porovnání, jak různě až extrémně může vypadat grafika mrkni na
http://4newbies.planetwolfenstein.gamespy.com/tweaking.php .

GL&HF Ti přeje

BELA OSA


Naposledy upravil BELA OSA dne út srpen 14, 2007 12:23, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 12:16    Předmět: CFG Tweak Citovat

Pro všechny zájemce o tweakování ET je zde link na postarší, ale jinak skvělý český popis pro tvorbu základního configu od jump3ra:

http://www.enemyterritory.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=175

Lingvisty zvládající angličtinu nebo němčinu odkazuji na http://www.google.com/search?hl=en&q=enemy+territory+config+tweak&btnG=Google+Search&lr= Wink.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Tox
Level4
Level4


Založen: 15.1.2007
Příspěvky: 486
Bydliště: Svitavy

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 13:05    Předmět: Re: CFG Tweak Citovat

Dobra prace Smile
Diky za odkazy, snad neco z toho pouziju. Rolling Eyes
_________________
6miB*Kalish3k
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
wertyz
Level3
Level3


Založen: 29.12.2006
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 14:06    Předmět: Citovat

to je pekny, ale neco v etpubu nefunguje...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dodge Ram
Level3
Level3


Založen: 5.4.2007
Příspěvky: 170

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 20:55    Předmět: Citovat

Bela

já jsem nikdy po vylepšeních nepátral(stáhl, opatchoval a hrál), podle mne to kazí hru, já jediné co jsem si změnil bylo barevné jméno a to aby se mi zaměřovač barvil podle zranění, pokud bych si nastavil cokoliv jiného, je to pro mne vylepšování hry (a pro mne osobně podvod) asi se s tím hraje líp, ale já to používat nebudu, vadí mi to a pokusím se na to nemyslet

teď si neříkám jéé ten hráč je dobrej, ale jéé ten musí mít úprav ... prostě to neuznávám, je to můj názor

edit: no hodně mne to zklamalo ... víc mne serou poslední dobou množící se spawnkilly(viz. jiné příspěvky na foru)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OkillercZe



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 22:22    Předmět: Citovat

Dodge

Podle mě se na to díváš velice špatně. Když má někdo fps 30 a snáží se zvýšit aspoň na 60 není na tom nic špatnýho a ani žádnej podvod to není. Nabindovat si střelbu do dálky a do blízky no je to fajn zkus to. nabindovat si spawny nebo povolání nebo jména na jednu klávesu? co je natom špatnýho. Předpokládám že jsi nikdy neměl nízké fps takže asi těžko máš tušení o čem se tady mluví. Když to neuznáváš a nechceš používat voje věv. Ale když o ostatních tvrdíš že to není skillem ale nastavením to už mi trochu vadí Rolling Eyes Jde o clelkové zlepšení hratelnosti nejde o žádnej cheat, nebo podvod. Můžeš bejt sebelepší hráč a stejně budeš dostávat na budku na šunce PC. a nebo z malým fps. a ty další scripty většinou jen zrychlují pohyb ve hře, ale rozhodně to nijak neupraví hráči na AIMu. Jak se říká čím víc fps tím větší přesnost. A nechápej to jako nějaké zlepšení. Když bude mít někdo doma PCčko nadupaný jak kráva a bude na něm mít na full rozlišení a plné detaily 500fps neli víc(už zálež na daném PC) A někdo další zase něco okolo 1gh procesoru 512ramek jen starou obič kartu do AGP s pamětí 128mb a bude si ze svych dejme tomu 90fps udělat apoň 125 bude podvádět? Navíc každej hraje s tím jaké má možnosti. Jednoduše na tweakování není nic zlé. Když někdo použije cheat je to zlé když si někdo pokusí zpříjemnit hraní není na tm nic ěpatné howk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hobit
Level3
Level3


Založen: 10.5.2007
Příspěvky: 162

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 23:02    Předmět: Citovat

Dodge Ram: kluci uz to vlastne rekli. Neber to jako cheatovani, ale jako moznost srovnat sance vsech hracu, at hraji na libovolnem hardware.

osobne jsem byl na sve stare matroxce rad za kazdy bodik fps a vypinal co se da. ted, kdyz mam krapet naslapanejsi grafiku, uz to tak nehrotim. a mam zapnuto par efektu na ukor fps.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 06:05    Předmět: Citovat

2 Dodge:

Zkus to, prosím Tě, ještě uvážit. Jak velice výstižně napsal Hobit, jde o srovnání šancí hráčů. Já bych jen doplnil, že ani fyziologicky nejsme úplně všichni stejní a např. každý z nás trochu odlišně vnímá barvy. Takže barvu zaměřovače si každý zvolí libovolně podle toho, která barva mu nejvíc sedí, většinou je to červená tečka, světlemodrá tečka nebo zelená tečka.
V článku nahoře jsem zapomněl napsat, že žádná z těchto úprav Ti nevylepší míření, to je věc cviku a talentu, nikoliv nastavení. Všechny úpravy slouží jen a jen pro lepší a příjemnější viditelnost ve hře.
Jestliže Ti běží ET ve stavu po instalaci plynule, máš asi hodně výkonný počítač. Bohužel ne všichni hráči ho mají. Navíc, nastavení detailů ve hře, aby mě běžela plynule se přece provádí v každé hře a potažmo i ve Windows. Ani ty nemáme všichni stejné a to nemluvím o Linuxu.
S cheaterama se v ET roztrhnul pytel, podpora výrobců je nulová, hra je totiž zadarmo. Bohužel, už ani Evenbalance velmi dlouho neupdatovali PunkBuster a mnoho nových "podpůrných" programů je pro něj neodhalitelných. Je jen věcí nás všech, ET komunity a hlavně správců serverů, jak se s touhle situací vypořádá a jestli vůbec bude chtít. Tahle odporná letargie přišla na ET naštěstí docela pozdě, podívej se na komunitu Vietkongu, CoD a mnoha dalších i placených her. Tam už dávno používají cheaty skoro všichni, brrrrr. Můžeme jen doufat, že RTCW2 dopadne dobře, já osobně multiplayerové futuristické hry, jako je ET:Quake Wars hrát nechci a nebudu. Snad se vše vyřeší vydáním RTCW2, ale nepočítej, že to bude zadarmo. A to je dobře, protože budeš mít placený účet u správce hry a za cheatování o něj jednoduše přijdeš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jecm!nek



Založen: 20.1.2007
Příspěvky: 135
Bydliště: se píše po "B" tvrde i a po "L" ne.

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 08:48    Předmět: Citovat

4 dodge
zverejni svuj mail, rad ti poslu nekolik*.cfg a novod jak na ne. zkus to a vidis... mozna ze budes prekvapenej ze to zas takova vyhra {podvod} neni.

eh, pripadam si jak muj dealer {prvni davka zdarma... 2 si musis tezce zaplatit } Laughing
_________________
Anton je mrtev ať žije ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OkillercZe



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 10:39    Předmět: Citovat

Tvuj dealer je dobrej když ti první dávku dal zadara dáš mi kontakt:D a v čem si vlastně fršíč??Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 13:11    Předmět: Citovat

Zdar Ječmo? Proboha, na čem zrovna jedeš? Nějaký bomba zboží?
Já to momentálně šroubuju taky dost vysoko, jedu na com_maxFPS 125 protaženej vodníkem. Docela nářez Razz.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Dodge Ram
Level3
Level3


Založen: 5.4.2007
Příspěvky: 170

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 20:59    Předmět: Citovat

no já jsem neřekl že je to cheatování

je to vylepšení hry, které normální člověk co si ji stáhne a nainstaluje nemá

já to prostě neuznávám a nelíbí se mi to, to je holt můj názor
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 06:03    Předmět: Citovat

Každý normální člověk, který si stáhne a nainstaluje Wolfenstein:Enemy Territory má možnost si nastavit hru k obrazu svému. Protože nám však Splash Damage umožnili pomocí konzole velmi zasahovat do herního prostředí a pro multiplayerové hry by všichni měli mít přibližně stejné podmínky, ustálila se pravidla, kam až to může zajít. Na publicu to záleží víceméně na správci serveru, normální hráč má ovšem omezenou možnost ovlivňovat chování serveru pomocí menu vote. Pomocí menu options má zase omezenou možnost tweakování grafiky, přes toto menu nelze překročit všeobecně povolené hodnoty. Každý, kdo je ochoten tomu věnovat aspoň jedno odpoledne to pochopí. K nastavení ET není potřeba žádný další program, pouze základní W:ET, patch 2.60b a mody, bez těchto nainstalovaných souborů si dnes už nikdo nezahraje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MILHAUS [CZ]
Level3
Level3


Založen: 3.3.2007
Příspěvky: 242
Bydliště: Brno-Husovice

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 07:25    Předmět: aha Citovat

Takže to znamená že cheatuje i ten kdo si ztmaví nebo zesvětlí monitor?
Tak to je hustý. Laughing Laughing Laughing Laughing
Tato diskuse patří podle mě do jiné sekce. Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MILHAUS [CZ]
Level3
Level3


Založen: 3.3.2007
Příspěvky: 242
Bydliště: Brno-Husovice

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 07:39    Předmět: zvuk Citovat

A co takhle zvuk?Nemám si ztlumit sluchátka,abych neslyšel náhodou víc než ostatní?
Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com