Obsah fóra et.regnet.cz et.regnet.cz
CZ Regnet ET Omni-Bot Server
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pár nejasností ohledně optimalizace ET

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Dotazy a připomínky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Max_Cz



Založen: 20.9.2007
Příspěvky: 314

PříspěvekZaslal: so listopad 15, 2008 21:50    Předmět: Pár nejasností ohledně optimalizace ET Citovat

Tohle je spíš tak celkovej dotaz jak optimalizovat ET
Budu rád když mě stím pomužete , asi nejvíc by mě pomohlo kdyby si to vzal do parády Bela belo plz helptohle téma by jistě pomohlo víc lidem a kdybys měl náladu třeba to i nějak šikovně schrnout ostatní by to jistě ocenili:) Tím nechci říct že mě má radit jen Bela ,beru jakoukoliv radu abyste si to špatně nevyložili!


A co mám za problém lagy sice ping mám stabilně 50, ale jakmile dojde na souboj mám šanci 50na50 že nastane lag a nevým proč?když sleduju ten graf při hře s tokem dat a tak je to furt to samý velmy častý upload a pravidelný přerušení netu na setinu sekundy a opakovaně!!!
Původně sem si myslel že mě to děla poskytovatel schválně abych mu furt tak nevysel na linkách takže první co sem udělal seřval ho co to má znamenat ,ale ten se dušuju, že z jeho strany by to mělo bejt všechno v pořádku ,takže se obracím na VásSmile Poraďte mě cokoliv co proto můžu udělat ,aby to bylo lepší předem moc děkuju

Takže:
1.Jaký je ideální nastavení cvr_rate, maxpacktes a všeho možnýho pro zlepšení lepší hodnoty fps a pingu zajímalo by mě jestli jsou nějaký ozkoušený hodnoty ,při který je hra stabilní!


2.Pomůžu pro zlepšení hry snížení detailů na 800*600 (spíš jestli to má velkej vliv a nebo to pomůžu jen o trochu a já budu zbytečně hrát škaredýho wolfa!.A jak velkej vliv maj na hru záblesky ze zbraně atd. jestli jo poraďte co je nejlepší vypnout


3. když mám doma přes síť připojenej druhej comp ke svýmu a přes můj je přivedenej net je možný že 2 compy na 1 lince mě brzděj připojení??? (jestli jo má mátinka s netem tipec:DDD

4.Je nějaká vychytávka ve Win něco co bych moh udělat pro lepší stabilitu netu A jaký má vliv zaplí ICQ, monitor připojení netu,skyp počasí a takovýhle serepetičky?


Net mě běhá docela stabilně tohle jsou hodnoty naměřený na ADSL ty bejvaj většinou stejný jen pro úplnost

Rychlost připojení k internetu: 2,966 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 379,6 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 8,472 ms
max 13,446 ms
Ø 10,891 ms

Ps:Jsou to možná blbosti a na většinu otázek znám asi i odpověď ,ale radši si to chci ověřit ,abych to 100% věděl nechce se mě pročítat stohy věcí ohledně nastavení ET když vím že to znáte proto se takhle ptám A nebylo by na škodu to mít od někoho šikovnýho sepsaný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 00:17    Předmět: Citovat

1. Nic na tomhle světě není ideální Laughing. Zkus rate 25000, je to vlastně ukazatel šířky písma - méně používají jen hráči po modemu a Poláci. Cl_maxPackets závisí na nastavení com_maxFPS. Nejpoužívanější je 100 maxpackets a 125 FPS, případně 76 maxpackets a 76 FPS. Nad com_maxFPS moc nepřemýšlej a dej jednu z hodnot, které máš na 90% map stabilních - 76, 100 nebo 125.

2. Jestliže Ti počítač zvládne alespoň těch 76FPS při nejvyšším rozlišení monitoru/LCD tak ho rozhodně neměň. Radši ořež detaily ve hře (počasí, oblohu, slunce, kouře, záblesky apod.) a pomocí konfigu si sniž barevnost z 32-bit na 16-bit, protože ve FPS hrách je rozhodující viditelnost a tím nejmarkantnějším prvkem viditelnosti je právě rozlišení. Pochopitelně je lepší mít stabilních 50FPS než kolísajících 76 i když těch 76 přináší kromě hezčího obrazu ještě jednu výhodu - rychlost pohybu (a s tím související trickjumpy).

3. Ano, rozhodně. Sice šířka pásma bude jistě stačit pro oba počítače, jenže při každém přístupu druhého počítače na síť se Tvůj datový tok na chvíli přeruší a počká až se odešlou data z fronty i druhého počítače. To způsobí malé zpoždění Tvých paketů a tím se zvyšuje i ping na server. Maminku budeš muset pro stabilní ping odstřihnout Razz.

4. Nejsou přímo ve Win, ale tyhle vychytávky se jmenují antivirus a antispyware. Když máš čistý počítač, je síťová odezva závislá už jen na stabilitě Tvého ISP (providera) a stabilitě sítě jako takové (což v ČR není nic moc, ale Poláci jsou na tom hůř). Co se běžících programů týče, tady platí - vypni, co můžeš. Skype rozhodně odinstalovat, smazat a zapomenout, protože Skype přenáší data přes Tvůj počítač i když není sám spuštěn! V nastavení síťových připojení vypni Klient sítě Microsoft a sdílení souborů a tiskáren (jestliže v domácí síti nic sdílet nechceš), vypni QoS a nech tam jen protokol TCP/IP. V ET vypni lagometer, protože i ten paradoxně při vysokých hodnotách může způsobovat lagy. Pokud možno používej hardwarový firewall routeru/switche/hubu a softwarový nebo windowsovský firewall vypni. Automatické aktualizace Win si nastav na pouhé upozornění, ne automatické stahování. Automatické aktualizace vypni i v dalších programech, co používáš, zejména Adobe Update (doporučuji odinstalovat, je to agresivní a otravný program), který máme bohužel nechtěně nainstalovaný snad všichni (z Adobe Readeru). Vypnutí nepotřebných nebo dokonce nebezpečných služeb Windows je jiná kapitola, to je bohužel na další dlouhý román Shocked.

Na rychlost odezvy z internetu moc nedej, radši si dej Spusť>cmd[Enter] a příkazem Ping nebo Tracert si otestuj přímo IP serveru, na kterém chceš hrát. 3 mega net je sice pěkné číslo, ovšem co jsi nám tu uvedl je download a pro většinu počítačových her hraných po síti je rozhodující upload. Pokud máš upload například 96kbit/s, je pro samotné ET dostačující, ale pro současné provozování TeamSpeaku nebo Ventrila už ne a při každém slovu vyřknutému do mikrofonu se objeví lag ve hře.

Ještě jedna věc, k tomu, co jsi psal ze začátku. Když ve hře potkáš Poláka nebo Španěla s pingem 150 a nasadíš mu hedku, tu informaci musí server odeslat až do Polska nebo do Španělska, takže je pochopitelné, že se Tvůj ping na chvíli zvýší. Ale když potkáš hráče s pingem stejným nebo menším než máš sám, lagy Ti může způsobit pouze úzké pásmo (což se konkrétně Tebe asi netýká) a nebo jsou to FPS lagy.

Víc už mě nenapadá, možná příště, už tak je to docela dlouhé Very Happy.

Bela
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Stein



Založen: 20.9.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 01:07    Předmět: Citovat

Super Belo Smile
Jen bych řekl, že co se týká 4. bodu, tak to je už nastavení úplně na krev, aneb jak udělat z Fabie HTP (Hovno To Pojede) Fabii WRC Laughing
Ještě bych podtknul, že taky hrozně moc dělá dobrá laserová myš (já teď jedu na obyč geniusovi za 200, eh Mad Mad )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 12:16    Předmět: Citovat

Stein napsal:
Super Belo Smile
Jen bych řekl, že co se týká 4. bodu, tak to je už nastavení úplně na krev, aneb jak udělat z Fabie HTP (Hovno To Pojede) Fabii WRC Laughing
Ještě bych podtknul, že taky hrozně moc dělá dobrá laserová myš (já teď jedu na obyč geniusovi za 200, eh Mad Mad )


Nemohu úplně souhlasit, třeba služba QoS (Quality of Service) má ve Windows standardně vyhrazeno 20% z celé šířky sítě, což je docela hodně a přitom ji ISP vůbec nepoužívají. Skype je parádní program a hodně lidem pomůže při dočasném odloučení, ale cena za to je taková, že se Tvůj počítač dobrovolně stane pasivním serverem pro Skype pavouka po celém světě.
Totální tuning sítě by byl, kdyby jsi v hardwarovém firewallu zakázal všechnu komunikaci a potom ručně povolil pouze protokol a porty pro daný ET server, ale tohle se dá doporučit opravdu jen pro diagnostické účely. Internet bude lagovat vždy, je to jako s vodovodní sítí, kde klesá tlak podle toho, kolik lidí právě otočí kohoutkem, ale 90% problémů s lagy ve hrách je, podle mého názoru, způsobeno klientskými počítači. Herní server sám je připojen do veřejné sítě, takže taky laguje, jenže to se projeví u všech připojených hráčů stejně a tak to nikomu neposkytuje žádnou výhodu.
Dobrá laserová myš nedělá vůbec nic, nemá žádný vliv na stabilitu hry. Myš je pouze o zvyku a i s kuličkovou myší můžeš pěkně povodit, když si na ni zvykneš. Laserová myš má výhodu v tom, že umí vysoké vzorkovací frekvence (dpi) a tím přesněji a rychleji reaguje na pohyb ruky. Zvyknout se ale dá na vše. Mozek si klidně zvykne i na zpoždění pohybu myši a snaží se to kompenzovat. Zato špinavou podložku nebo zaplácané mouseskaty nevykompenzuje nic a pak je lepší to jednoduše vyčistit Laughing.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Max_Cz



Založen: 20.9.2007
Příspěvky: 314

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 12:39    Předmět: Citovat

Belo mockrát děkuju,že sis udělala čas a se vším mě poradil od rána si hraju s nastavením podle toho cos říkal a opravdu to pomohlo lagy sice úplně nezmizli ale je to podstatně lepší ještě jestli můžu tak sem všechno osekal jak si říkal a sice to nevypadá tak pěkně ale jak se říká účel světí prostředky co sem ještě chtěl neví čím sem si nastavil že grafika mě na jistou větší vzdálenost rozmázne objekty a fakt nevím čím sem to proved změnil sem toho fakt hodně a nemám chuť to postupně zase testovat čím to zas zaostřím na velkou vzdálenost díky

Ps:Co se děje že už nechodíš vůbec hrát všimnul sem si že fórum z povzdálí sleduješ ale na regnetu sem tě neviděl ani nepamatuju a i takhle se chci zeptat kam se všici poděli Rapy Mik Kadlec jedinej Casty se z vaší skvadry ještě aspoň ukáže to už mastíte jen za klan nebo ste et pro nadmíru rozčilování vzdali?Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stein



Založen: 20.9.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 13:27    Předmět: Citovat

Já zase souhlasím Belo, ale trošku upřesním, co jsem měl na mysli. U Skype záleží, jestli máš veřejnou IP. Jestli ano, tak je šance (nevím kolikaprocentní), že budeš tzv. supernodem. Ale není tomu tak rozhodně vždycky a taky nevím, jak se má situace v současné době. Takže bych nejdřív 2x měřil pomocí www.wireshark.org, a pak řezal Very Happy To se týká i ostatních věcí, třeba u aktualizací stačí vypnout automatický stahování a pod.
Jako OT (ale taky to má vliv) bych uvedl rezidentní programy, respektive odstranění jejich neduhů. Velmi dobrej je program Autoruns (menu Options, vybrat Verify Code Signatures a Hide Signed Microsoft Entries a v Logon jsou všechny rezidentní aplikace). Rovněž pomůže defragmentace pomocí např. OO Defrag.
Myš je, jak píšeš, o zvyku, koneckonců můžeš hrát šipkama na klávesnici Very Happy Blbý je ale zvyknout si z lepšího na horší, tam je to moc znát. No a ještě hůř se hraje s myší v jedný ruce, a s vidličkou s knedlíkem v ruce druhý Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 13:37    Předmět: Citovat

2 Max_Cz:

Rádo se stalo, Maxi Wink.
Podívej se, co máš v configu za hodnotu u r_textureMode. Pro větší výkon by tam mělo být GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST, pro hezčí pohled GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR a pro úplně nejhezčí GL_LINEAR. Taky je možné tam dát hodnotu GL_NEAREST, ale to už je spíš Tetris Razz. Další hodnotou je r_detailTextures (0-1), ale je to požírač FPS (default 1). Pak se mrkni na r_lodBias, hodnota 0 Ti dá nejostřejší obraz v dálce. Dále r_lodCurveError, default 255, nižší hodnota dělá objekty v dálce hranatější. Dalších mnoho nastavení je v ovladačích grafiky, možností je opravdu hodně a je to dost nepřehledné.

Na hraní opravdu nezbývá mnoho času, teď hodně cestuji, ale s původním klanem pořád trénuji jako backup. Rapy a já chodíváme občas hrát ETPro na GP a když nejsou v dohledu žádní borci s panzama a 6 fieldů na mapu, tak i na Regnet pod různými fejky Laughing. Mik dělá v klanu samozvaného CL Razz - ne, opravdu za to nemůže, ale my všichni ho tak bereme i když žádného oficiálního leadera clan nemá. Prcek Kadlík měl bohužel nějaké rodinné problémy a v ET má pauzu, nejspíš hraje WoW. Z Regneťáků s námi hraje ještě $noop!k, ale ten má kvůli práci taky jen minimum času a vrátil se i Toxík, kterému zase hlavu motá nějaká sukně Razz - ale ne, přeji mu z celého srdce dlouhý harmonický vztah. Skill klanu stoupá a padá jako na houpačce, často se mění složení teamu, ale přicházejí dlouhé zimní večery, tak snad už se to konečně stabilizuje Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
BELA OSA
Level3
Level3


Založen: 21.7.2007
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 14:07    Předmět: Citovat

2 Stein:

Ano, tentokrát souhlasím i já s Tebou Laughing.
Nicméně mám dojem, že veřejná nebo dynamická IP není pro Skype rozhodující, tenhle dobrovolně nasazený parazit se přihlásí o své služby sám. Protože opravdu nemůžu znát veškeré chování různých programů, tak jsem do shrnul do jedné věty - vypni, co můžeš. Je přece na každém uživateli, jak naloží se svým hardwarem, co si nainstaluje a co je potom schopen bezpečně vypnout. Žádný univerzální návod bohužel neexistuje. Jednou z možností by mohl být takzvaný "Clean System Boot" za použití MSConfigu, jenže i pro tohle člověk musí přesně znát, co může a co ne. Další možností je vytvoření samostatného hardwarového profilu k čemuž ve výsledku potřebuješ tytéž znalosti jako v předchozím případě, možná i více. Ani nastavení Portforwardingu ve firewallu není pro běžného uživatele snadná záležitost a přesto má obrovský vliv na stabilitu a bezpečnost systému v síti.
Jistě existují i agresivnější programy než Skype nebo Adobe Updater, tyto dva jsem uvedl jako příklad, protože s nimi mám osobní zkušenost.

Co se ergonomie periferií týče, já nemám žádné vysoké nároky - musí pouze umožňovat navíc současnou konzumaci nápojů, inhalaci nikotinu a nerušené sledování televize Very Happy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Max_Cz



Založen: 20.9.2007
Příspěvky: 314

PříspěvekZaslal: ne listopad 16, 2008 14:22    Předmět: Citovat

Belo že sis hnedka udělal takhle čas a opravdu to vzal důkladně si cením a ostatní hráči aspoň věděj že to de vždycky ještě vytunit mě to pomohlo včera sem ještě končil souboje killama v mínusu 40-44 a nadával u toho dneka už sem se jen bavil ono to šlo samo stylem killů 80-30

Jinak to du otestovat co ještě říkal ale už teďka šlape mnohem líp teď jen vychytat ty vzdálený objekty hlavně si zvyknout že me tam nic neblíká a zmizla obloha ale proti tomu že sem si dneska zas zahrál naplno a všechny mrtě drtil to štelování určitě stálo Very Happy l

jo chtěl sem se zeptat moh bych někdy mrknout kvám natrenál a trošku si sváma zastřilet přece jenom od Vás sem se to nějak učil:D Dej vědět jak to vidíš a jestli by to kluci zkousli něco i trefím tak by mohla bejt sranda:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Dotazy a připomínky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com