Obsah fóra et.regnet.cz et.regnet.cz
CZ Regnet ET Omni-Bot Server
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Umění minovat

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ragupki



Založen: 5.8.2008
Příspěvky: 157
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 10:03    Předmět: Umění minovat Citovat

Včera si tak bráním Oasis, chci dát minu na cestě ke zdi a koukám, že miny došly. Nějaký pilný eng už totiž myslel tak dopředu, že obskládával minami východ z jeskyní - později, když už jsme přišli o Old City, jsem to vyfotil:
http://img236.imageshack.us/my.php?image=20080907165905oasisny6.jpg

Podle mě je zbytečnost dávat tolik min k sobě stačí vždycky jedna tam, kde ji nebudou hledat, třeba po výlezu z prohlubně, protože to se většinou rozhlíží, jestli nejsou kolem axis. Samozřejmě přímo do vchodu patří taky jedna. Ale zkrátka někdy vidím zaminovaný průchod, který může odhalit covert a jedním granátem zneškodnit. Já dávám miny co nejvíc "za roh", aby je bylo těžší zpozorovat, takže po ledabylém vyčištění průchodu si eng bezstarostně vyrazí a psst-bum!
http://img222.imageshack.us/my.php?image=20080907170134oasisjp5.jpg

Prosím ostatní, aby přispěli svými radami Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diloph
Level4
Level4


Založen: 28.12.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Tábor

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 13:42    Předmět: Citovat

Tak umění min jsem si vypiloval skoro k dokonalosti. Viz nadávky na moji hlavu co se min týče Shocked Není to žádné moje know-how.. ale i minovat se musí umět a patří to k povolání engyho.

Zaklady jsou o tom, že je strategičtější nejprve minovat místa blíže k bitvě (aneb zahrádka 20 kusů u finálního objective pokud je začátek hry a opozice neprošla ani prvním postupovým bodem je zbytečnost). Je nutno brát na zřetel, že miny jen "nebrání" objective, ale uprostřed bitevního pole zpomalují postup nepřátel a např. i těžké techniky v podobě tanku, čímž můžou dopomoci např. snadnějšímu zpětvzetí klíčového bodu nebo oddálení postupu nepřátel! Pokud až nepřítel projde všemi těmito postupovými body, pak až minuju objective. Tady záleží na pozornosti engyho.. pokud mi vyhodili boční vchod u Radaru, tak se samozřejmě nebudu plácat s minami nikde jinde, než právě u cest k radarům a kolem nich, které jsou po ztrátě bočního vchodu ohroženy.

Pak je nutné rozpočítat počet min na každou přístupovou cestu a jejich křížení či obranu objective. Pokud mám u jednoho objective min 20 a u druhého nic.. je to špatně. Zejména pokud je těch cest k objective více (např. oasis k dělům) a mě nezbydou miny na zabezpečení všech.

Co se týče formace min, mě se osvědčil "trojúhelník" na hůře manévrovatelných místech. Je to docela vražedná kombinace i na zkušenější hráče, kteří díky 4hvězdám "vidí" miny a snaží se tak první pole které vidí přeskočit.. čímž automaticky skočí na narafičenou minu další, která byla ještě mimo jejich "dohled". Je tedy dobré neklást miny těsně u sebe, ale nechat jim vhodný rozestup. Ale pozor, ono to ne vždy platí, naopak v úzkých a špatně přístupných místech a zejména u objectives se vyplatí klást miny do páru, to dělám například poblíž "futer" a prahů u vchodů domů či průlezů, ono totiž jedna mina nadopovaného hráče nezabije, zato dvě, které v tomto místě nejdou přeskočit ho sejmou spolehlivě.

Poslední neméně důležitá věc je s minami neplýtvat - špatně položená mina, která zůstane daleko za postoupenou frontou teď už v nepřátelském území - kde nikdo nechodí, je minou ztracenou, která bude chybět do počtu. Často se stává, že někdo udělá "zahrádku" na území, na kterém se už dávno nehraje.. a miny pak chybí někde jinde.

Všeobecně jsou miny nejefektivnější pokud jsou schované "za rohem" nebo v místech, kde jsou neočekávané. Já velice rád schovávám miny např. do křoví u radaru a tím pěkně naštvu někoho, kdo už si rád nese objective "domů". Oblíbené jsou u mě také trsy trávy - např. Oasis. V těchto místech jsou totiž miny snadno přehlídnutelné i covertem, který je hledá!

Ke hráčům ošlehaným co znají obě strany patří klást miny i do míst o kterých víme, že se tam hráči (a vlastně i my samotní) často schovávají nebo vykrývají - např. výklenky za hradbami u Oasis či FuelDump, typycké místo je třeba zábraní u trucku na Radaru. Tam slaví pár min po obou stranách věčný úspěch. Další věcí je vychytat trajektorii úniku s objectivem.. typická je mapa Mansion - allík čapne zlato, hupne oknem.. a bum.

Podle mě patří k povolání engyho předpokládat, plánovat - prostě stratég jak má být Very Happy
_________________
dilo(cz), lolín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ragupki



Založen: 5.8.2008
Příspěvky: 157
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 14:34    Předmět: Citovat

Děkuji panu profesorovi za přednášku, zapíšu si Smile
Já jsem párkrát zkusil minovat jakoby úhlopříčně ve vchodu v oasis...dvě miny vedle sebe jdou přeskočit a za sebou jsou obejít, tak jsem to udělat tak jaksi šikmo, aby si museli allies dobře rozmyslet jak skočit...
A při minování objectives přímo to nedávám do těsné blízkosti, protože tam to lidi čekají a přeskakují (schody v oasis), ale trochu dál. Třeba když eng dává dynamit ke zdi a zasyčí pod ním miny, tak si je v klidu defusne, proto ho ty miny musí sejmout ještě v běhu Smile
Co se týče odhadování trajektorie - to je legrace na mapě Marrakech, kdy Axis ještě brání bránu, tak se snažím dávat miny za náklaďák, aby překvapily utíkajícího coverta který užuž donáší dokumenty Smile Bohužel to moc nefunguje Smile
Jo a u kohosi jsem zpozoroval že dává minu pod East Radar kde se vyskakuje nahoru, je tam malinký proužek trávy, pěkná sviňárna Smile
A ještě bych dodal, že se vyplatí dávat miny za kopec (oasis-jižní konec).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diloph
Level4
Level4


Založen: 28.12.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Tábor

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2008 08:26    Předmět: Citovat

pokud je dostatek min tak se určitě vyplatí dělat z min "cik-cak hada".. typicky dělám například na seawall při hraní axis "vzadu" .. to neuskáče sám nikdo, navíc se v tomto místě dají fikaně položit miny i za zatáčku pod okna bunkru, kde je neodhalí ani covert..

Co se týče radarů, tak mnohokráte jsem zhatil únos radaru, když jsem dal minu či dvě na trajektorii radar - CP - totiž do kopce se všeobecně blbě skáče a tímhle směrem se velice často utíká s objective Wink Ta mina tam vydrží, jelikož PRO objective se přímou cestou nejde, zato když se zdrhá S OBJ tak ano. U druhého radaru.. ano, nemá cenu udělat pole přímo kolem objective.. ale jako engy si nanečisto jdu k objective a zkusím si "přeskočit" zábradlí jako bych zdrhal.. na místo kam doskočím tam minu dám.. Razz

No a engy taky umí klást dyna.. třeba je legrace, když ho někdo vloží do německého vláčku a čeká se na koho ten pešek padne Very Happy Vlak ale musí stát (stejně tak lze vložit bezpečně satchel tak, aniž by při jízdě vlaku spadla). Navíc zkušenostmi ověšený engy umí položit dva dynamitky prakticky ve velmi krátkém intervalu po sobě.. lze tak dělat past, kdy se položí na nějaké "blbé" místo první dyna mimo zónu objective (tudíž není ohlášeno položení všem hráčům) a následně k objective. Ten první totiž dokáže nadělat při dobrém časování pěknou paseku u nabíhajících engů. Ale to je opravdu jen pozlobení, když je čas si "hrát".
_________________
dilo(cz), lolín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ragupki



Založen: 5.8.2008
Příspěvky: 157
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2008 14:51    Předmět: Citovat

To je zajímavé Smile S tím satchelem do vlaku jsem to jednou zkoušel a nějak se to neosvědčilo, engové totiž minovali kolem vlaku a většinou mi tam nikdo nevlezl, takže jsem čekal zbytečně. Asi dost záleží na hře samotné, když axis s tím vlakem furt otravujou, tak se to oplatí narafičit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diloph
Level4
Level4


Založen: 28.12.2006
Příspěvky: 334
Bydliště: Tábor

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2008 07:36    Předmět: Citovat

Ragupki napsal:
To je zajímavé Smile S tím satchelem do vlaku jsem to jednou zkoušel a nějak se to neosvědčilo, engové totiž minovali kolem vlaku a většinou mi tam nikdo nevlezl, takže jsem čekal zbytečně. Asi dost záleží na hře samotné, když axis s tím vlakem furt otravujou, tak se to oplatí narafičit.


Já jsem se s tím pěkně naprudil Laughing Určitě záleží na tempu hry. Pokud to stačí zaminovat inženýři, tak to znamená, že němci nejsou tak rychlí nebo aktivní. Dokonce jsem si někdy stačil odběhnout pokrýt vlajku snipem na druhé straně mimo dosah vysílače. A odpálil to až mi to někdo přivezl za závoru... Wink

Stražit pasti se dá všude.. a u engyho a coverta nezapomenout používat "nakukování" za roh. Ať u narafičené satchele nebo riflegrenu.
_________________
dilo(cz), lolín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra et.regnet.cz -> Pokec Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com